Hartveilig wonen en werken in Beek gaat de wijken in.

Een hartstilstand komt altijd onverwacht. Wist u dat op dit moment slechts 10% van de slachtoffers een plotselinge hartstilstand overleeft? In Beek willen we daar iets aan doen. Daarom zijn we in 2008 gestart met het project "Hartveilig wonen en werken in Beek" met als doel: een netwerk van vrijwilligers en openbare AED's (defibrilatoren). Samen zijn we in staat levens te redden, maar alleen als we over voldoende vrijwilligers beschikken. Doet u met ons mee? 
Bron: www.gemeentebeek.nl


Op 24 en 25 april en op 15 mei 2012 is de gemeente Beek de wijken in gegaan om het project te promoten en met vrijwilligers te discussieren over het vrijwilligersnetwerk.
De bijeenkomsten werden geopend door wethouder Thijs van Es en verzorgd door medewerkers van Burger Hulpverlening Limburg. Tijdens de presentatie kwamen veel praktische zaken aan de orde waaronder:

* Cijfers en wetenswaardigheden met betrekking tot reanimatie en AED gebruik.

* Aanleiding, kenmerk en werking van het Reanimatie Oproep Netwerk.

* Wat betekent het om ingeschreven te staan als vrijwilliger?

* Hoe zit het met aansprakelijkheid, verantwoordelijkheid en een niet-reanimeren verklaring?

* Wanneer moet ik wel/ niet gaan, wat kan ik ter plaatse verwachten en hoe moet ik handelen?


De aanwezigen werden ook op de hoogte gesteld van de meest actuele stand van zaken in de gemeente en nieuwe ontwikkelingen.
De EHBO-verenigingen Beek en Spaubeek waren aanwezig met een oefenpop zodat vrijwilligers na afloop volop de gelegenheid hadden om het reanimeren nogmaals te oefenen.

De gemeente heeft samen met de EHBO-verenigingen Beek en Spaubeek een speciale cursus reanimatie en AED-bediening opgesteld. Als inwoners van de gemeente Beek zich aanmelden als vrijwilliger, volgen zij deze training en herhalingslessen gratis.

Terug naar het overzicht