Reanimatie-estafette

Op  vrijdag 30 september 2011 heeft de 6e reanimatie-estafette plaatsgevonden
Gedurende tien uur, van  09.00-19.00 uur hebben leerlingen van Het College, Kwadrant en Philips van Horne samen met studenten van de Universiteit Maastricht (Taskforce QRS), professionals (brandweer, ambulance-personeel, soldaten van de KMS) en bestuurders gereanimeerd op twaalf oefenpoppen. Een van de doelstellingen van deze dag was het aandacht vragen voor het belang van reanimatieonderwijs op school.

Tijdens de reanimatie-estafette werd er door elk team een uur lang gereanimeerd. Ieder teamlid reanimeerde twee minuten achter elkaar om vervolgens afgewisseld te worden door het volgende teamlid.

Naast de reanimatie-estafette werd in samenwerking met de Provincie Limburg een symposium over het project Hart voor Limburg gegeven.  ’s Middags was er een werkconferentie van de Hartstichting met als thema reanimatieonderwijs op school.

Een van de hoogtepunten in het programma was het optreden van de a-cappella groep "Heartbeat". Zij brachten rond een uur een virtuoze set van pop- en R&B songs in de vorm van zang, stem en keelgeluiden.

Rond de reanimatie-stations was een infomarkt georganiseerd met kraampjes en stands van onder andere de Hartstichting, Hart voor Limburg, MUMC+,  St. Jansgasthuis Weert, Nederlands Rode kruis, Medtronic en diverse fabrikanten van medische apparatuur.
Demonstraties van het ambulanceteam van de Regionale Ambulance Voorziening Limburg Noord (RAVLN) en de bijdrage van leden van de SIGMA waren de hele dag door te bekijken.

Professors Ton Gorgels, voorzitter van de Stichting Reanimatie - Estafette Limburg, sloot de geslaagde dag af met een dank- en slotwoord.

Tot slot werd het estafettestokje voor de organisatie van 2012 door leerlingen van het Kwadrant overgedragen aan leerlingen van het Raaylandcollege uit Venray.

Terug naar het overzicht