BHL op reanimatie-estafette in Brunssum

Op vrijdag 1 oktober a.s. start de 5e reanimatie-estafette op Het Carbooncollege in Brunssum, locatie Rombouts.
Vanaf 08.00 uur 's morgens tot 18.00 uur gaan scholieren, studenten geneeskunde en professionals in de zorg samen met politici, burgemeesters, bestuurders vanuit gemeenten/bedrijfsleven en hoogleraren van de Universiteit Maastricht aan de slag. Met behulp van meerdere reanimatie-poppen zal 10 uur continue gereanimeerd worden. Dit alles in het kader van Wereld Eerste Hulp dag. Doel van deze dag is o.a. laten zien dat reanimeren een vaardigheid is van zowel professionals als van burgers, ongeacht leeftijd en achtergrond. Verder wil men laten zien dat reanimatievaardigheden al op jonge leeftijd geleerd kunnen worden.

De RAV Limburg Noord zal dit jaar aanwezig zijn om het project Burger Hulpverlening Limburg extra onder de aandacht te brengen en ook in zuid Limburg vrijwilligers enthousiast te maken voor dit project.
Vorig jaar was Het Stella Maris College in Meerssen een dag lang hét kloppend hart van Limburg. Ook toen was de RAV Limburg Noord aanwezig. Een van de ambassadeurs in Meerssen was onze nationale voetbalbondscoach Bert van Marwijk. Ook hij liet zich de kneepjes van het reanimeren bijbrengen door Theo Schrijnemaekers van de RAV Limburg Noord.
In 2011 komt de estafette naar Weert en in 2012 naar Venray. De reanimatie-estafettes zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wij hopen dan ook dat, zeker in 2011 en 2012 er veel enthousiaste BHL-ers aanwezig zullen zijn

 

Terug naar het overzicht