BHL - Vrijwilligers op 1-1-2 dag van OpleidingsCentrum RAVLN

Op 29 mei jl. organiseerde het OpleidingsCentrum in samenwerking met Verkeersopleidingen Zuid een 1-1-2 dag op Traffic Port in Venlo. Tijdens deze dag stonden van 11.00 tot 15.00 uur verschillende disciplines uit de hulpverlening klaar om hun materiaal te laten zien, demonstraties te geven en vragen van bezoekers te beantwoorden.

Politie, brandweer en ambulance lieten zien hoe zij tijdens een technische hulpverlening (THV) samenwerken. Bij het Nederlands forensisch Instituut, de Nederlandse CSI (Crime Scene Investigation) kon je een reconstructie maken van iemands hoofd. De SIGMA had hun gewondennest opgezet waarbij uitgebreid uitleg werd gegeven over werkwijze en inzetcriteria. Van de gelegenheid een ritje met een politie-, brandweerwagen of ambulance een ritje te maken (met sirene!) werd gretig gebruik van gemaakt door jong en oud.

 

 

Naast dat de Regionale Ambulance Voorziening Limburg Noord aanwezig was met diverse ambulancevoertuigen werd ook het Burger Hulpverlening Limburg (BHL) onder de aandacht gebracht. Na een succesvolle pilot in het Viecuri ziekenhuis in Venlo waar vrijwilligers gevraagd werd om het BHL te promoten, werd ook nu weer een mailing verstuurd met de vraag of vrijwilligers tijdens de opendag onze stand wilde bemannen. De respons op deze mailing was enorm, waardoor er geloot moest worden. Vier vrijwilligers, willekeurig uit midden en noord Limburg, hebben deze zonnige dag de burgerhulpverlening enthousiast overgebracht naar belangstellenden.

Terug naar het overzicht