Nieuws

'Burgerhulp groot succes'

Geplaatst op: Vrijdag 3 Augustus 2012 11:57

Een plan om burgers in Nieuw-Lekkerland te leren reanimeren, leidde tot verdeelde reacties.Vrijwilliger Ron Koolen uit Ospel en André Lemmen, directeur AmbulanceZorg Limburg-Noord, gaven een interview aan het Algemeen Dagblad en raadden hierin burgerhulpverlening aan bij de inwoners van Nieuw-Lekkerland.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees verder...

Promotie Burger Hulpverlening Limburg

Geplaatst op: Woensdag 11 Juli 2012 11:41

Op vrijdag 6 juli stond Hart voor Limburg op de braderie in Weert en op zondag 8 juli op de Parade in Brunssum.
Tijdens beide activiteiten werd het lokale Reanimatie Oproep Netwerk gepromoot. Enkele enthousiaste vrijwilligers uit Weert & Brunssum waren aanwezig om demonstraties te geven, folders uit te delen en mensen te enthousiasmeren- en informeren.
Naast een stand was het Bikteam van de AmbulanceZorg Limburg-Noord van de partij. De bikers (geleverd door Sigma Limburg-Noord) zorgden ervoor dat zowel de braderie als de parade Hartsave waren.

Klik hier om meer foto's van deze activiteiten te bekijken.

Lees verder...

AED-netwerk Brunssum breidt weer verder uit.

Geplaatst op: Donderdag 28 Juni 2012 10:51

Onlangs werden nieuwe AED's opgehangen bij twee gemeenschapshuizen, verenigingsgebouw De Burcht aan de Wieenweg en het Casino aan het Treebeekplein. Er zijn nu in heel Brunssum 17 AED's aangesloten bij het netwerk "Brunssum Hart voor Elkaar".
Sinds de start van "Brunssum Hart voor Elkaar" eind 2010 zijn 113 vrijwilligers bij het netwerk aangesloten.

Lees verder...

Hartfalen minder vaak fataal

Geplaatst op: Maandag 11 Juni 2012 12:16

Lees hier het artikel van maandag 11 juni 2012 uit Dagblad de Limburger.

Lees verder...

Hartveilig wonen en werken in Beek gaat de wijken in.

Geplaatst op: Dinsdag 1 Mei 2012 12:37

Een hartstilstand komt altijd onverwacht. Wist u dat op dit moment slechts 10% van de slachtoffers een plotselinge hartstilstand overleeft? In Beek willen we daar iets aan doen. Daarom zijn we in 2008 gestart met het project "Hartveilig wonen en werken in Beek" met als doel: een netwerk van vrijwilligers en openbare AED's (defibrilatoren). Samen zijn we in staat levens te redden, maar alleen als we over voldoende vrijwilligers beschikken. Doet u met ons mee? 
Bron: www.gemeentebeek.nl

 

Lees verder...

Stichting Hartslag voor Nederland neemt AED-alarmering over

Geplaatst op: Zondag 15 April 2012 09:39

Sinds 2007 wordt er door verschillende ambulancediensten gebruik gemaakt van alarmeringssystemen voor het waarschuwen van burgers bij reanimaties. Wat klein begon werd steeds groter: vandaag de dag is er bijna geen ambulancedienst meer die geen gebruik maakt van het inschakelen van burgers.

Axira, het samenwerkingsverband van 7 verschillende ambulancediensten, heeft het initiatief genomen om twee van de bestaande en goed werkende alarmeringssystemen over te nemen.
Voor dit doel is een stichting opgericht, genaamd Hartslag voor Nederland.

Lees verder...

Ingebruikname AED-kasten gemeente Horst aan de Maas

Geplaatst op: Vrijdag 30 Maart 2012 11:08

Woensdagmorgen heeft wethouder Birgit op de Laak het een van de onlangs in de gemeente opgehangen AED-kasten in gebruik genomen bij het bedrijf van familie Geuyen in America. Deze kasten waren nodig om een twintigtal door bedrijven in Horst aan de Maas ter beschikking van de gemeenschap gestelde Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) buiten te kunnen plaatsen, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Lees verder...

Vrijwilligersavond Hart voor Nederweert

Geplaatst op: Zaterdag 4 Februari 2012 09:43

Woensdag 1 februari 2012 was het dan eindelijk zo ver. Na ruim 3 jaar "Hart voor Nederweert" was het tijd voor een vrijwilligersavond. Deze werd georganiseerd door de gemeente Nederweert en mede verzorgd door projectorganisatie van Burger Hulpverlening Limburg (BHL). Aanwezig waren wethouder H.M. van de Mortel, beleidsmedewerker Ger Odekerken (teamcoordinator Maatschappelijke ontwikkeling, afdeling Samenleving & Ruimte), Tjerk Hiddes (bestuurder van de Regionale Ambulance Voorziening Limburg Noord) en.... meer dan 75 vrijwilligers!

Lees verder...

AED gestolen in Heythuysen

Geplaatst op: Zondag 20 November 2011 14:32

In de nacht van vrijdag 4 november hebben vandalen in Heythuysen de kast van een AED vernield en de AED meegenomen. De gemeente Leudal heeft aangifte gedaan bij de politie.

Gelukkig is de AED, die na het voorval was verdwenen, na een paar dagen opgedoken op het politiebureau van Horst aan de Maas. Het is nog niet duidelijk hoe de AED daar terecht is gekomen.
De AED heeft geen schade geleden en is, nadat de vernielde kast gerepareerd was, weer op zijn plaats teruggehangen.

Lees verder...

Promotiefilm Hart voor Limburg

Geplaatst op: Zondag 9 Oktober 2011 10:37

Tijdens  het symposium heeft de projectgroep de promotiefilm van ‘Hart voor Limburg’ gepresenteerd.

Deze film is bedoeld om mensen te informeren over- en te enthousiasmeren voor het project ‘Hart voor Limburg’.  De film is op Youtube geplaatst en er zijn cd-roms en usb-sticks beschikbaar voor mensen die de film willen gebruiken tijdens presentaties en dergelijke.

 

Lees verder...

Reanimatie-estafette

Geplaatst op: Maandag 3 Oktober 2011 10:21

Op  vrijdag 30 september 2011 heeft de 6e reanimatie-estafette plaatsgevonden
Gedurende tien uur, van  09.00-19.00 uur hebben leerlingen van Het College, Kwadrant en Philips van Horne samen met studenten van de Universiteit Maastricht (Taskforce QRS), professionals (brandweer, ambulance-personeel, soldaten van de KMS) en bestuurders gereanimeerd op twaalf oefenpoppen. Een van de doelstellingen van deze dag was het aandacht vragen voor het belang van reanimatieonderwijs op school.

Lees verder...

Kick-off Burger Hulpverlening Limburg gemeente Weert

Geplaatst op: Vrijdag 30 September 2011 10:21

De gemeente Weert wil een structureel dekkend netwerk opzetten, bestaande uit burgerhulpverleners die kunnen reanimeren en/ of een AED kunnen bedienen.

Lees verder...

Kick-off Burger Hulpverlening Limburg gemeente Nuth

Geplaatst op: Dinsdag 20 September 2011 10:48

De gemeente Nuth is tweede gemeente in Zuid-Limburg die deelnemer is van het project.

Lees verder...

Eerste 'AED'- kast 'Hart voor Hart Roerdalen' in Montfort

Geplaatst op: Donderdag 7 Juli 2011 12:19

Op woensdag 6 juli heeft wethouder Teuwen de eerste AED-kast onthuld in Montfort.

Lees verder...

Vrijwilligersavond Hart voor Leudal

Geplaatst op: Donderdag 30 Juni 2011 15:00

Op woensdag 29 juni heeft in Baexheimerhof te Baexem een vrijwilligersavond plaatsgevonden in het kader van het project Hart voor Leudal. De avond werd verzorgd door de RAV Limburg Noord in samenwerking met de gemeente Leudal.

Lees verder...

Kick-Off BHL Horst aan de Maas

Geplaatst op: Woensdag 30 Maart 2011 10:15

Vanaf 1 februari 2011 is ook gemeente Horst aan de Maas deelnemer van het Project.

Lees verder...

Kick-off Burger Hulpverlening Limburg gemeente Roerdalen

Geplaatst op: Zondag 30 Januari 2011 10:17

Vanaf 1 januari 2011 is ook gemeente Roerdalen deelnemer van het project.

Lees verder...

- Hart voor Limburg - van start met vier deelprojecten

Geplaatst op: Vrijdag 26 November 2010 16:45

In het kader van het initiatiefvoorstel 'Hart voor Limburg' van VVD, CDA, PvdA, SP en D66, heeft het College van Gedeputeerde Staten opdracht gegeven voor de uitvoering van vier deelprojecten.

Lees verder...

Gemeente Brunssum kiest voor concept RAV Limburg Noord

Geplaatst op: Woensdag 18 Augustus 2010 21:45

Vanaf 1 september a.s. is ook de gemeente Brunssum deelnemer aan Burger Hulpverlening Limburg . Hiermee is Brunssum de  eerste gemeente uit Zuid Limburg  die gekozen heeft voor het concept zoals  dat door de Regionale Ambulance Voorziening Limburg Noord (RAVLN) ook al in haar eigen verzorgingsgebied (midden en noord Limburg) met succes wordt uitgerold. Dit alles natuurlijk in nauwe samenspraak met de deelnemende gemeenten. Leuke bijkomstigheid is dat 1 oktober a.s. Brunssum de gastheer is van de reanimatie estafette die voor de vijfde keer in successie wordt georganiseerd. Zie ook ons nieuwsbericht van 3 augustus 2010.

Lees verder...

BHL op reanimatie-estafette in Brunssum

Geplaatst op: Dinsdag 3 Augustus 2010 17:38

Op vrijdag 1 oktober a.s. start de 5e reanimatie-estafette op Het Carbooncollege in Brunssum, locatie Rombouts.
Vanaf 08.00 uur 's morgens tot 18.00 uur gaan scholieren, studenten geneeskunde en professionals in de zorg samen met politici, burgemeesters, bestuurders vanuit gemeenten/bedrijfsleven en hoogleraren van de Universiteit Maastricht aan de slag. Met behulp van meerdere reanimatie-poppen zal 10 uur continue gereanimeerd worden. Dit alles in het kader van Wereld Eerste Hulp dag. Doel van deze dag is o.a. laten zien dat reanimeren een vaardigheid is van zowel professionals als van burgers, ongeacht leeftijd en achtergrond. Verder wil men laten zien dat reanimatievaardigheden al op jonge leeftijd geleerd kunnen worden.

Lees verder...

Woningvereniging Nederweert schenkt twee AED’s aan gemeente Nederweert

Geplaatst op: Maandag 21 Juni 2010 10:07

Half juni overhandigde de directeur van Woningvereniging Nederweert, mevrouw Corry Keulen, twee AED's aan wethouder Mart van de Mortel van de gemeente Nederweert. Omdat nog niet alle woonkernen helemaal ‘gedekt' zijn, besloot de Woningvereniging mede vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid voor de Nederweerter samenleving de AED's ter beschikking te stellen

Lees verder...

BHL - Vrijwilligers op 1-1-2 dag van OpleidingsCentrum RAVLN

Geplaatst op: Vrijdag 11 Juni 2010 12:46

Op 29 mei jl. organiseerde het OpleidingsCentrum in samenwerking met Verkeersopleidingen Zuid een 1-1-2 dag op Traffic Port in Venlo. Tijdens deze dag stonden van 11.00 tot 15.00 uur verschillende disciplines uit de hulpverlening klaar om hun materiaal te laten zien, demonstraties te geven en vragen van bezoekers te beantwoorden.

Lees verder...

De website van Burger Hulpverlening Limburg is online!

Geplaatst op: Vrijdag 2 April 2010 11:24

De website van Burger Hulpverlening Limburg is online!

 

Lees verder...